Today.ua

Одеситку посадили до в'язниці на 5,5 років за підкуп виборців

В Одеській області жінку ув’язнили на 5,5 років за неодноразовий підкуп виборців на користь місцевої політичної сили. Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган.

Як повідомляється, у квітні 2018 року перед виборами голови та депутатського корпусу Кілійської міської об’єднаної територіальної громади жінка підкуповувала виборців у місті Кілія та у селищі Шевченкове Одеської області. Схема передбачала укладання безоплатних угод з кандидатом для проведення агітації, а згодом голосування за певних осіб. Шахрайка пропонувала місцевим жителям, які перебували у скрутному матеріальному становищі, по 600 гривень за голос. Гроші обвинувачена виплачувала частинами - 200 гривень до голосування, решта суми - після.

Кілійський районний суд постановив засудити зловмисницю на 5 років і 6 місяців за порушення положень виборчого законодавства (ч. 2, 4 ст. 160 КК України) з позбавленням права займатись діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом.

Нагадаємо, Ріната Ахметова звинуватили в організації  наймасштабнішого шахрайства в Україні.

Раніше повідомлялося, що військово-морські сили ЗСУ застерігають від дій шахраїв охочих допомогти сім’ям українських моряків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ