Today.ua

Новинський хоче внести 6 млн грн застави за Богатирьову

Новообраний народний депутат від партії "Опозиційний блок" Вадим Новинський заявив, що готовий внести заставу за заарештовану колишню очільницю Міністерства охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

Як відомо, Печерський районний суд Києва застосував раніше обраний запобіжний захід щодо міністра часів Януковича Богатирьової – взяття під варту з альтернативою внесення застави в розмірі 6 мільйонів гривень.

Розмір застави було визначено з урахуванням збитків, які, за даними слідства, було завдано державі.

Нагадаємо, Раїса Богатирьова підозрюється у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191) Кримінального кодексу України). Нещодавно суд забов'язав ГПУ закрити справу проти Богатирьової у зв'язку із неможливістю доведення злочину через те, що вже минув тривалий час.

У вівторок, 27 серпня, колишня міністр охорони здоров’я часів президента Віктора Януковича Раїса Богатирьова повернулася в Україну, і була одразу ж затримана прикордонниками і передана співробітникам Національної поліції. Колишня чиновниця прилетіла з Мінська після того, як суд зобов’язав Генеральну прокуратуру закрити проти неї справу. Однак вона була затримана, тому що з розшукової бази її досі не зняли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ