Today.ua

Нова Пошта порушила закон, - Держпродспоживслужба

Головне управління Держпродспоживслужи в Полтавській області провело планові заходи по дотриманню метрологічних вимог до законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки (ЗВТ), які перебувають в експлуатації. Зокрема, було проведено ряд планових перевірок на Новій Пошті в місті Полтава на дотримання вимог Закону України "Про метрологію та метрологічну діяльність" та інших нормативно-правових актів у сфері метрології та метрологічної діяльності.

Відзначається, що предметом перевірки стали торгові ваги, які використовувалися для торгово-комерційних операцій і розрахунків між покупцем і продавцем.

При проведенні планової перевірки на Новій Пошті було встановлено, що 30 одиниць ЗВТ, які перебувають в експлуатації в 25 відділеннях ТОВ "Нова Пошта", не пройшли перевірку.

В результаті Головне управління Держпродспоживслужи в Полтавській області винесло припис Новій Пошті, яким зобов'язало в певний термін провести метрологічну повірку законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки (ЗВТ).

На сьогоднішній день Нова Пошта залишається рекордсменом за кількістю доставок посилок по Україні. За минулий рік Нова Пошта встановила рекорд за кількістю доставок - 174 млн посилок. Крім того, в 2018 році було відкрито близько 350 нових відділень і встановлено понад 200 почтоматов по Україні.

Однак клієнти Нової Пошти останнім часом масово скаржаться на завищені ціни за упаковку поштових відправлень.

Нещодавно Нова Пошта змінила керівництво. Незалежним директор компанії став відомий бізнесмен і "батько українського інтернету" Олександр Ольшанський.

Нагадаємо, на Львівщині чоловік намагався відправити Новою Поштою до Києва протипіхотну міну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ