Заварні млинці виходять ніжними й тануть у роті. Зіпсувати тісто для млинців досить просто, тому важливо дотримуватися пропорцій інгредієнтів і послідовно їх додавти у тісто. У його основі – кефір, не молоко. Як начинку ви можете використовувати все, що завгодно.
Заварні млинці на кефірі
Інгредієнти:
- кефір – 500 мл;
- вода – 400 мл;
- пшеничне борошно - 300 г
- яйця – 2 штуки;
- цукор – 4 ст.л.
- соняшникова олія – 4 ст.л.
- сіль – 0,5 ч.л.
- сода – 1 ч.л.
Починаємо готувати тісто для млинців. Візьміть глибоку миску і вбийте туди два яйця. Всипаємо до яєць щіпку солі та чотири столові ложки цукру.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Збиваємо яйця з цукром міксером та додаємо кефір. Знову збиваємо тісто до однорідності. Кефір краще брати не прямо з холодильника, а кімнатної температури.
Просіюємо борошно і додаємо його в тісто.
Потім кип'ятимо воду, розчиняємо в ній соду і добре перемішуємо.
Вливаємо содовий розчин у наше тісто для млинців. Даємо тісту постояти 10 хвилин.
Потім додаємо 4 ст. олії і добре перемішуємо тісто.
Можна приступати до смаження млинців. Змащуємо сковорідку олією, вливаємо тісто, і підсмажуємо млинець з обох боків до золотистого кольору.
На сніданок такі заварні млинці можна подавати з медом, сметаною, джемом, фруктами чи шоколадом. Можна приготувати і солону начинку з червоної рибки, авокадо та крем-сиру. Головне, що у вас готові смачні тонкі млинці, з якими можна експериментувати далі.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати млинці з м'ясом по-мексиканськи.