Today.ua

Ніжні млинці у сирно-сметанному соусі: рецепт ідеальної начинки з грибів

Масляний тиждень триває, і якщо ви вже наситилися солодкими млинцями, то пропонуємо на вихідних приготувати млинці із солоною начинкою. Наприклад, ніжні млинці з грибами та горіхами під сирною скоринкою. Звучить апетитно, а смак страви просто приголомшливий.

Млинці з грибами у сметанно-сирному соусі

Інгредієнти:

Для начинки:

Готуємо тісто на млинці. Молоко та яйця беремо кімнатної температури, щоб тісто було однорідним. Збиваємо яйця з молоком, сіллю та цукром. Додаємо борошно і вливаємо олію.

Розігріваємо сковороду і трохи змащуємо її олією. Наливаємо половину ополоника тіста і розподіляємо його по всій сковороді. Смажимо млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Готові млинці накриваємо кришкою від сковороди, щоб краї не обвітрілися.

Приступаємо до головної родзинки страви – грибної начинки. Нарізаємо дрібно гриби. Краще брати кілька різних видів, але можна і прості печериці. Обсмажуємо гриби на вершковому маслі до готовності приблизно 10 хвилин. Потім натираємо гриби на великій тертці, змішуємо з горіхами, борошном, половиною сиру та 100 г сметани. Солимо і перчимо за смаком.

Готовою начинкою начиняємо наші млинці. Закручуємо їх у трубочки.

Потім беремо форму для випічки, змащуємо її олією, викладаємо млинці у ряд. Змащуємо їх 50 г сметани і посипаємо другою половиною сиру.

Запікаємо млинці під сирною скоринкою в духовці за 180 градусів 15 хвилин.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати млинцевий торт із куркою та грибами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ