Масляний тиждень триває, і якщо ви вже наситилися солодкими млинцями, то пропонуємо на вихідних приготувати млинці із солоною начинкою. Наприклад, ніжні млинці з грибами та горіхами під сирною скоринкою. Звучить апетитно, а смак страви просто приголомшливий.
Млинці з грибами у сметанно-сирному соусі
Інгредієнти:
- борошно – 100 г;
- молоко – 250 мл;
- яйця – 1 шт.;
- цукор – 1 ч.л.;
- соняшникова олія – 1 ст.л.;
- сіль - щіпка.
Для начинки:
- гриби – 200 г;
- волоські горіхи – 100 г;
- сир – 100 г;
- сметана – 150 г;
- борошно – 1 ст.л.;
- вершкове масло - 50 г;
- сіль, перець, спеції - за смаком.
Готуємо тісто на млинці. Молоко та яйця беремо кімнатної температури, щоб тісто було однорідним. Збиваємо яйця з молоком, сіллю та цукром. Додаємо борошно і вливаємо олію.
Розігріваємо сковороду і трохи змащуємо її олією. Наливаємо половину ополоника тіста і розподіляємо його по всій сковороді. Смажимо млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Готові млинці накриваємо кришкою від сковороди, щоб краї не обвітрілися.
Приступаємо до головної родзинки страви – грибної начинки. Нарізаємо дрібно гриби. Краще брати кілька різних видів, але можна і прості печериці. Обсмажуємо гриби на вершковому маслі до готовності приблизно 10 хвилин. Потім натираємо гриби на великій тертці, змішуємо з горіхами, борошном, половиною сиру та 100 г сметани. Солимо і перчимо за смаком.
Готовою начинкою начиняємо наші млинці. Закручуємо їх у трубочки.
Потім беремо форму для випічки, змащуємо її олією, викладаємо млинці у ряд. Змащуємо їх 50 г сметани і посипаємо другою половиною сиру.
Запікаємо млинці під сирною скоринкою в духовці за 180 градусів 15 хвилин.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати млинцевий торт із куркою та грибами.