Today.ua

Nissan Leaf визнали найдешевшим в експлуатації автомобілем

Nissan Leaf визнали найдешевшим електромобілем, якщо враховувати вартість його експлуатації за п'ять років. До такого висновку прийшли експерти Kelley Blue Book, передає Autonews.ua.

Як зазначається, Nissan Leaf вже другий рік поспіль очолює рейтинг найбільш недорогих електромобілів з урахуванням п'ятирічної експлуатації. Експерти KBB аналізують багато різних показників автомобілів з електричною силовою установкою: вартість проїзду одного кілометра, вартість технічного обслуговування, тощо.

Експлуатація Nissan Leaf 2019 протягом п'яти років обійдеться його власнику в 35 321 доларів. Трохи дорожче (35 767 доларів) коштує п'ятирічна експлуатація Kia Soul EV. Ця модель посіла 2-е місце в рейтингу Kelley Blue Book. На третьому місці - Chevrolet Bolt EV 2019, за який протягом п'яти років доведеться заплатити в середньому 38 156 доларів.

Nissan Leaf 2019 з батареєю в 40 кВт-год на одній підзарядці проїжджає близько 240 км. Скоро у нього з'явиться більш ємна батарея, що значно збільшить запас ходу. На швидку підзарядку йде всього 40 хвилин. За цей час батарея заряджається на 80%, що цілком достатньо для поїздок по місту. Правда, зарядна станція для швидкої підзарядки продається за додаткові гроші.

Nissan Leaf залишається найпопулярнішим електромобілем на українському ринку. У січні українці поставили на облік 441 електромобіль, серед яких — 231 автомобіль моделі Nissan Leaf.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року ввезення електрокарів в Україну звільнили від сплати ПДВ і акцизного збору до 2022 року.

У другій половині 2019 року компанія Renault планує представити оновлений електрокар Zoe, який має всі шанси вирвати першість у нової моделі Nissan Leaf e-Plus.

Як повідомлялося, Nissan Leaf б'є рекорди за кількістю продажів у Європі. Майже половину попередніх замовлень на новий Nissan Leaf в 2019 році зробили жителі Норвегії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ