Today.ua

«Нехай не включають дурня!»: Гройсман жорстко наказав НКРЕКП знизити ціни на електроенергію

У середу, 14 серпня, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду жорстко наказав НКРЕКП врегулювати питання ціни на електроенергію для промисловості через введення нового ринку електроенергії.

«Я доручаю НКРЕКП врегулювати питання ціни електроенергії для промисловості у зв'язку з впровадженням нового ринку електроенергії. Також це стосується наступного уряду, нехай збирається НКРЕКП, нехай розглядають питання, нехай зменшують тарифи. Нехай не включають нам дурня! Це їх повноваження, вони їх повинні виконувати», – голосно заявив глава Кабінету міністрів Володимир Гройсман.

У Кабміні зазначили, що з 1 липня 2019 року в Україні запустили нову модель ринку електроенергії.

Нагадаємо, споживачі зможуть вибирати, у кого купувати “струм”, а між постачальниками повинна виникнути конкуренція. Але між тим очікується, що тарифи на електроенергію в Україні злетять до 60%.

Today.ua також писав, що в Україні з’явився мобільний додаток “Енергетика онлайн”, який розроблено Нацкомісією регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). За допомогою нового мобільного застосування можна перевірити, за яким тарифом обслуговується споживач, перевірити правильність нарахованих сум, а також є можливість подати скаргу на постачальника послуг і оцінити якість обслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ