Пластикові контейнери - дуже зручний спосіб для зберігання їжі. Але використовувати "судочки" безпечно для здоров'я тільки у випадку, якщо мова йде про обід, який ви з'їсте на роботі протягом декількох годин після того, як поклали його туди. Однак через те, що пластикові контейнери займають в холодильнику значно менше місця, ніж каструлі і сковородки, господині часто зловживають використанням такого посуду, чого робити не варто.
Якщо для деяких продуктів ще припустимо зберігання в пластику, то для інших це категорично забороняється, тому що продукт може не просто зіпсуватись, а і нанести серйозну шкоду організму.
Так, вчені попереджають, що в пластикові контейнери категорично заборонено класти гарячу їжу - будь-яку. Це пояснюється тим, що високі температури можуть просто розплавити пластик, і його мікрочастинки будуть поглинатися їжею, яку ви туди поклали.
Також не можна зберігати в пластикових контейнерах яйця і будь-які яєчні страви. Речовини, що є в складі яєць, відразу вступають в контакт з пластиком. Це призводить до утворення сальмонели і кишкової палички. Ті самі процеси відбуваються, якщо в контейнерах зберігати будь-які молочні вироби.
Що ж стосується салатів і овочів, їх можна зберігати в пластикових контейнерах, але не більше однієї години. Після цього часу кислота починає роз'їдати пластмасу.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, які продукти не можна розігрівати повторно.