Today.ua

Небезпечно для здоров'я: чому в чай не можна додавати молоко

Чай з молоком - смачний та дуже популярний напій, особливо серед англійців. Однак вчені стверджують, що таке поєднання може нанести серйозну шкоду здоров'ю.

Зокрема, за словами фахівців, додавання молока в чай ​​повністю виключає захисну дію чаю на серцево-судинну систему.

Вчені з Берлінського університету медицини провели наукові експерименти в клініці Charite. В рамках дослідження щодня 16 жінок випивали по 5 чашок свіжозавареного чаю, а також чаю з додаванням молока. Після цього проводились заміри ендотеліальної функції плечової артерії в передпліччі. Заміри проводились за допомогою ультразвуку високого дозволу через дві години після вживання напою. Було встановлено, що чорний чай допомагає артеріям розширюватися і розслаблятися, а ось при додаванні молока цей ефект вже повністю зникає.

Негативний вплив пояснюється казеїнами, які при взаємодії з чаєм впливають на зменшення катехінів в напої. Катехіни являють собою флавоноїди, які сприяють захисту серцево-судинної системи від виникнення різного роду хвороб.

За словами вчених, чорний чай без молока має антиоксидантну, протизапальну та судинорозширювальну дію.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, чому чай може бути небезпечним для здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ