Today.ua

“Не відзвітував-плати“: українцям підготували нові штрафи

Офіс реформи адміністративних послуг при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі планує всеукраїнську перевірку громадян за їх місцем проживання. Цей захід передбачений законом "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". Тих громадян, які будуть ніде не прописані, зобов'яжуть заплатити штраф у розмірі від 340 до 850 грн.

Українці старше 14 років повинні будуть протягом 30 днів після перевірки особисто або через інтернет подати заяву про реєстрацію своєї прописки. До того ж про своє перебування повинні будуть повідомити громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу або знаходяться в судовому процесі по якійсь справі.

Перевірки почнуться вже цього літа і не будуть перевищувати 30 днів. В ході перевірки влада зможе обстежувати житло на наявність ознак проживання громадян. Перевіряючі зможуть опитати сусідів, перевірити наявність одягу, засобів гігієни та інших доказів перебування особи у конкретному помешканні. Якщо перевірка покаже, що людина там не живе, за брехню її притягнуть до адміністративної відповідальності. Штраф становитиме від 340 до 850 грн. До введення в дію закону ця сума складала 17-51 грн.

Раніше повідомлялося, що в Європі кожному водієві загрожує штраф за автомобіль з працюючим двигуном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ