Today.ua

“Не несуть загрози нацбезпеці“: Зеленського просять повернути “Вконтакті“ і “Однокласників“

Президента України Володимира Зеленського просять скасувати блокування популярних російських ресурсів - зокрема, vl.com, Yandex, mail.ru і т.д. Відповідна петиція з'явилась на офіційному сайті глави держави.

На думку автора петиції Дмитра Камінського, російські соцмережі та інші заблоковані ресурси не несуть жодної загрозі національній безпеці нашої держави.

"Прошу прийняти закон про відновлення роботи всіх інтернет-сервісів російських компаній - таких як mail.ru, vk.com, yandex.ru і т.д. Так як багато з цих інтернет ресурсів дуже потрібні для багатьох українців. Це інформативно-розважальні ресурси, які не наносять ніякої шкоди для українців та України в цілому. І їх блокування вважається не доцільним", - зазначив автор петиції.

Прохання про розблокування "Вконтакті" та інших російських сайтів з'явилось на офіційному сайті Зеленського вчора, 16 січня. За добу петицію набрала 361 голос. Для того, щоб петицію розглянув президент, вона має зібрати щонайменше 25 тисяч підписів. Голосування триватиме ще 91 день.

Нагадаємо, раніше, ще будучи тільки кандидатом в президенти, Володимир Зеленський прокоментував заборону російських соцмереж в Україні, відзначаючи, що спочатку необхідно надати платформу, де люди з однаковим світоглядом можуть спілкуватися, а потім вже блокувати "російський продукт".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ