Today.ua

Названо ще один незвичний симптом коронавірусу

Коронавірус все активніше поширюється по всьому світу, тому питання симптомів, характерних захворюванню, стає все актуальнішим. Нещодавно стало відомо про ще один незвичний симптом коронавірусу - біль в очах.

Так, вчений Сет Стівенс-Давидович з'ясував, що зазначений симптом масово шукали в інтернеті жителі Іспанії і Ірану під час спалаху там пандемії COVID-19. В період з середини лютого до середини березня інтернет-пошуки симптому "біль в очах" зросли більш ніж в чотири рази. В Ірані в минулому місяці подібних пошукових запитів стало більше на цілих 50%. Що ж стосується Італії, в цій країні частота пошукових запитів bruciore occhi ("палаючі очі") в 5 разів перевищувала звичайні показники в березні.

У зв'язку з цим можна зробити висновок, що біль в очах є одним з не відомих раніше, але розповсюдженим симптомом коронавірусу. Однак слід зазначити, що наукового підтвердження такого симптому поки що немає.

Крім того, на думку вченого, спираючись на пошукові запити, новим епіцентром коронавірусу може стати Еквадор. Наразі еквадорці активно шукають в інтернеті пояснення виникненню лихоманки, ознобу і діареї.

Нагадаємо, станом на 7 квітня коронавірус охопив вже 1 348 404 осіб. В Україні зафіксовано 1462 випадків коронавірусної інфекції, 45 з яких - летальні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ