Сіль є обов'язковою спецією для більшості страв, проте враховуючи те, що надлишок солі шкодить здоров'ю, її можна іноді замінювати іншими інгредієнтами. При цьому смак страв не зіпсується. Потрібно раз поекспериментувати і самому переконатися.
Чим можна замінити сіль у стравах
Лимонний сік не тільки покращить смак страви, але й збагатить її вітаміном С. Сік із цього цитрусу можна додавати замість солі як у салати, так і в м'ясні страви. До складу натурального домашнього майонезу також входить лимонний сік.
Морські водорості містять у своєму складі морську сіль, а також багато мікроелементів та йоду. Спочатку посушіть водорості, а потім подрібніть у кавомолці. Цим порошком посипайте страви. Можна купити готову подрібнену морську капусту в магазині, і додавати в супи, салати та інші страви.
Часник - універсальна приправа до будь-яких страв: м'яса, риби, супів, тощо. Традиційно часник та сіль додають у парі, але якщо ви не посолите страву, то часник і сам додасть пікантності та смаку. Використовуйте його як у сушеному, так і у свіжому вигляді.
Хрін та імбир також замінюють в їжі сіль. До того ж, ці спеції ще й корисні, допоможуть організму зміцнити імунітет.
Оцет може замінити сіль у деяких стравах. Головне, не переборщити із цим інгредієнтом. При готуванні використовуйте не звичайний яблучний оцет, а м'якіші варіанти - бальзамічний, виноградний, тощо.
Раніше повідомлялося, чим можна замінити яйця у випічці і при цьому не зіпсувати її.