Люди, які страждають від гіпертонії, підбирають в свій раціон продукти, які знижують тиск. Одним з таких продуктів є гриби. Не всі можуть знати, але людям з високим тиском, які не мають протипоказань до вживання грибів, можна їх їсти кілька разів на тиждень. Корисніше за все буде приготувати грибний суп. У поєднанні з овочами і зеленню така страва здатна знизити тиск, а також поліпшити загальний стан здоров'я.
У складі грибів присутні кальцій, калій і інші мікроелементи, що знижують артеріальний тиск. Перед тим, як включати в раціон гриби, потрібно порадитися з фахівцями, але в більшості випадків гриби не мають протипоказань, і можуть стати відмінною альтернативою жирного м'яса. Вони містять не менше білків, ніж м'ясо, однак набагато менш калорійні.
Гриби є єдиним рослинним джерелом вітаміну Д, а холін у складі грибів знижує ризик ожиріння і серцево-судинних захворювань. Лецитин з грибів не дає "поганому" холестерину накопичуватися в судинах і утворювати в них бляшки, а такий симптом часто спостерігається у людей з гіпертонією.
Гриби також є відмінним протинабряковим засобом, так як в них дуже багато калію. Тому грибний суп допоможе не тільки знизити тиск, але і боротися з набряками.
Раніше повідомлялося, який сік допоможе привести тиск в норму і позитивно вплине на всю систему кровообігу.