Today.ua

Названо фрукт, який допоможе позбутись бронхіту і хвороб легенів

Бронхіт і захворювання легенів є дуже розповсюдженими в нашій країні. Причиною тому зазвичай стають шкідливі звички і погана екологічна ситуація. Але медики назвали простий фрукт, регулярне вживання якого може стати чудовою профілактикою від подібних хвороб.

Зокрема, медики розповіли про корисні властивості в'яленого винограду. За словами фахівців, при захворюваннях легенів і гіпертонії корисно пити відвар із в'ялених ягід. Готується такий напій дуже просто. Вам треба взяти 100 грамів сухофруктів та подрібнити їх в м'ясорубці, потім прокип'ятити протягом 10 хвилин у склянці води, рідину процідити, а "кашку", що залишилась, добре віджати. Такий відвар лікарі рекомендують пити протягом всього дня.

При бронхіті і ослабленому стані після перенесення хвороби допоможе настоянка з родзинок. Достатньо залити окропом в термосі сушені ягоди - столова ложка родзинок на склянку води.

Слід зазначити, що в деяких випадках родзинки не підуть на користь. Наприклад, з обережністю потрібно їх вживати при цукровому діабеті, тому що в сухофруктах міститься багато цукру. Також родзинки протипоказані при виразковій хворобі і туберкульозі.

Нагадаємо, раніше було названо найкорисніший продукт, що захистить від коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ