Чи реально позбавитися від зайвої ваги після 40 років? Абсолютно реально. Головне, знати і виконувати правила, які допоможуть вам контролювати вагу без шкоди для здоров'я.
Пити більше молока. Справа навіть не в молоці як такому, а в кальції.
Вчені впевнені, що недолік кальцію знижує щільність м'язів і волокон, що, в свою чергу, уповільнює метаболізм.
Крім того, кальцій сам по собі є потужним стимулятором, який спалює жир . А в молочних продуктах він також посилений двома видами білка — сироватковим і казеїновим. Це допомагає не тільки живити м'язи, зміцнюючи їх і змушуючи витрачати калорії, але і перешкоджає ряду інших вікових захворювань. Наприклад, остеопорозу, який чекає всіх жінок після 40 років і до упору.
Молоко, кефір та іншу кисломолочну продукцію рекомендується вживати як перекус, якщо ви хочете схуднути, в будь-якому віці. Однак після 40 років ці продукти діють краще і найбільш важливі.
Стежити за рівнем вітаміну D. Ще один потужний каталізатор обміну речовин — жиророзчинний вітамін D.
Все дуже просто: нестача вітаміну D змушує організм накопичувати калорії, і відкладати жир на потім. Так що в схудненні саме вітамін D грає не останню роль. Варто звернути увагу на зміст цього вітаміну в крові, зробивши відповідний аналіз. У разі виявлення недоліку можна почати або приймати добавки до їжі, або налягати на їжу, багату вітаміном D. Це, зокрема, риба і морепродукти.
До речі, рибні страви гарні для схуднення не тільки через вітамін D. В них багато білка, корисні ненасичені жири і Омега-3 жирні кислоти. Ці речовини також допомагають знижувати вагу і зміцнюють здоров'я в цілому.
Раніше дієтологи назвали ідеальне блюдо, яке є дуже корисним для всіх бажаючих скинути зайву вагу.