Today.ua

Названа вартість вакцини від COVID-19 в Україні, яка з'явиться навесні

Головною зброєю проти коронавіруса у всьому світі вважають вакцину. В Україні вакцина проти COVID-19 може з'явитися навесні 2021 року. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, скільки буде коштувати щеплення від коронавіруса для звичайних українців.

Відзначається, що вартість вакцини буде складати близько 500 гривень. Однак, українцям потрібно буде двічі вакцинуватися від вірусу, а значить доведеться витратити приблизно 1000 гривень на одну людину.

"Вакцина буде коштувати $20 – близько 500 грн одна доза. І потребує вакцина дворазового введення. Ще проводяться клінічні дослідження. Препарат не зареєстрований, але ми орієнтовно знаємо, що десь 1000 гривень потрібно буде для того, щоб захистити людину в Україні", – зазначив Ляшко.

За словами санлікаря, з появою вакцини Україна буде справлятися з коронавірусом більш ефективно. На сьогоднішній день в країні зафіксовано 61 851 офіційно підтверджених випадків коронавіруса. На добу щоденно реєструється 600-800 хворих. У зв'язку з епідеміологічною ситуацією в країні карантин продовжено до 31 серпня. Територію країни поділять на зони - червону, помаранчеву, жовту і зелену, для кожної з яких будуть діяти свої правила.

Зокрема, раніше повідомлялося, що в "червоній" зоні з 1 вересня відвідування установ освіти буде під забороною, і діти продовжать навчатися дистанційно. В той час, в інших регіонах учні планово 1 вересня сядуть за парти.

Нагадаємо, в США вакцина від коронавіруса пройшла перші випробування на людях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ