Рослинна олія – продукт, який є у кожної господині на кухні. На сьогоднішній день на прилавках магазинів є різні види олій. Експерти розповіли, які з них краще не вживати в раціоні, і не використовувати при смаженні, щоб не нашкодити своєму організму.
Соняшникова олія - найпопулярніша в раціоні більшості людей. Вона найдоступніша за ціною. Однак варто знати, що корисна ця олія тільки у свіжому вигляді, а при термічній обробці стає небезпечною для здоров'я.
Також небезпечними при термічній обробці стають гарбузова, арахісова, мигдальна, конопляна, гірчична, лляна, кунжутна, ріпакова олія, а також олії волоського горіха та виноградних кісточок. Всі ці види рослинних олій потрібно вживати у свіжому вигляді, додаючи їх у салати, соуси та інші закуски.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
А для смаження найбезпечніше використовувати оливкову рафіновану, кукурудзяну та кокосову олію. Також корисно смажити на топленому вершковому маслі, олії авокадо та будь-якому тваринному жирі. Не дарма наші бабусі раніше використовували сало для смаження, адже це натуральний продукт, який і смак страв покращує, і містить багато корисних насичених кислот.
Шкідливими рослинні олії стають при високих температурах, коли починають виділяти канцерогени. Саме тому вживання смажених продуктів підвищує ризик серцево-судинних захворювань, діабету другого типу, раку та метаболічного синдрому.
Раніше повідомлялося, які овочі та фрукти небезпечно вживати в їжу через наявність у них великої кількості пестицидів.