Кава для багатьох стала не просто напоєм, а цілим ранковим ритуалом. Названа найшкідливіша кава, яку багато хто вважає найкориснішими для здоров'я.
Найшкідливіша кава
Люди у домашніх умовах часто готують каву в турці, френч-пресі або просто у чашці, і п'ють її прямо з кавовою гущею. Причому вважають, що це корисно для здоров'я. Проте дієтологи звернули увагу, що нефільтрований напій найшкідливіший. У ньому міститься у 30 разів більше холестерину, ніж у фільтрованому. Це створює сильне навантаження на серце.
Яка кава корисніша – мелена або розчинна
Кавомани іноді заварюють розчинний порошок, якщо немає можливості приготувати справжню каву. Такий напій шкідливіший за мелений, хоча економить час. Причому користь у ньому менше пропорційна наявності консервантів та різних добавок.
Справа в тому, що в процесі виробництва розчинної кави із зерен "витягують" майже всі корисні елементи, зокрема ефірні олії. Щоб склад розчинився в гарячій воді, його багато разів обробляють, прибираючи навіть залишки вітамінів.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
У порошок для покращення смаку, запаху та виду можуть додавати ароматизатори, консерванти, барвники, стабілізатори, цукор та сухі вершки. У такому напої менше кофеїну, він стає шкідливим.
Якщо хочете отримати хоча б мінімальну користь від розчинної кави, не варто заливати окропом. Найкраще використовувати воду температурою близько 80-85 градусів.
Пам'ятайте про те, що будь-який напій з кофеїном шкодить здоров'ю людей із гастритом, хворобами нирок та серцево-судинної системи.
Найкорисніша кава
За підсумками численних досліджень стало відомо, що найкорисніша – це фільтр-кава. Це напій, який готується одноразовою протокою гарячої води через мелену каву, поміщену у фільтр. Вода проходить через порошок та екстрагує найкорисніші речовини. При цьому кавова гущава викидається. Такий напій готують у більшості хороших кав'ярень.
У фільтр-каві зберігається максимальна користь кавових зерен, але немає шкідливого осаду. Фільтрована кава містить багато антиоксидантів і знижує ризик смерті від серцево-судинних захворювань.
Раніше повідомлялося, як приготувати каву як у кав'ярні: смак покращить секретний інгредієнт.