Today.ua

Навчальний рік для студентів не розпочнеться з 1 вересня: в МОН зробили заяву

Новий навчальний рік для школярів планують розпочати з 1 вересня, але студенти зможуть сісти за парти не раніше 15 вересня. Остаточне рішення буде прийнято пізніше, в залежності від епідеміологічної ситуації в країні. Однак, в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій розповіла, до чого, зокрема, готуватися майбутнім студентам.

За словами чиновниці, вступна кампанія у зв'язку з карантином розпочнеться з 1 серпня з реєстрації в електронних кабінетах. Прийом заяв на вступ триватиме з 13 до 22 серпня. Для тих, хто здає вступні іспити замість ЗНО - до 16 серпня. Подача документів для зарахування на бюджет закінчиться 31 серпня, а зарахування триватиме до 5 вересня.

Першокурсники відчують себе студентами не раніше 15-17 вересня, через перенесення вступної кампанії. Раніше подейкували про те, щоб розпочати навчальний рік у ВУЗах в жовтні, проте настільки переносити навчальний рік не стали. Прогнозується, що в цьому році кількість абітурієнтів не зменшиться.

"Інших змін не було передбачено. Сподіваюся, що вже нічого не підірве умови прийому", - підсумувала Мандзій.

Що стосується дистанційного навчання, яке погрожували залишити після карантину в навчальних закладах країни, то про це поки не йдеться.

Нагадаємо, користувачі Мережі влаштували справжні розборки після того, як в Інтернеті з'явилася інформація про можливе продовження дистанційного навчання для школярів з 1 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ