Today.ua

Націоналізація ПриватБанку: суд оголосив перерву до 4 червня

Господарський суд Києва переніс розгляд справи про повернення акцій націоналізованого ПриватБанку колишнім акціонерам на 4 червня 2019 року. Суддя Шкурдова постановила, що наступне судове засідання буде проходити у закритому режимі. Закритий режим вводиться через те, що позивачі зажадали оригінал договору купівлі-продажу банку Мінфіном, який містить банківську таємницю.

- Йдуть підготовчі слухання, суд запросив у сторони відповідача ряд додаткових документів на вимогу позивачем, у тому числі рішення держорганів виданих під час і після націоналізації ПриватБанку. - сказав Антон Синцов, представник ПриватБанку на судовому процесі. - Наші опоненти вважають, що це посилить їхні позиції.

За словами Синцова, представники відповідача поки не подали суду істотних доказів.

- Вони кажуть, що був факт конфіскації і тиску на колишніх власників ПриватБанку, - додав Синцов.

Сторона відповідачів клопотала про те, що справа повинна розглядатися в цивільній, а не господарської юрисдикції.

Відзначається, що наступне засідання буде мати підготовчий характер. Представники держави повинні подати документи до 28 травня.

Раніше Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Ігор Коломойський зажадав компенсацію в 2 млрд доларів, а саму націоналізацію назвав пограбуванням.

Як повідомлялося, ПриватБанк відключав систему інтернет-банкінгу Приват24, не попередивши клієнтів про можливі неполадки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ