Today.ua

Нардепи пропонують продовжити пільговий період розмитнення «євроблях» ще на три місяці

Депутати Верховної Ради зареєстрували законопроект №9522, який передбачає продовження пільгового періоду розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації ще на 90 днів - до 23 травня 2019 року. Про це передає Аutonews.ua.

«З огляду на вкрай високу ступінь бажаючих розмитнити авто на пільгових умовах і надмірну завантаженість української митниці, на наступному тижні ми запропонуємо парламенту надати власникам автомобілів на іноземній реєстрації додаткові три місяці для пільгового розмитнення автомобілів», — написав на своїй сторінці у Facebook народний депутат Роберт Горват.

Таким чином, народні депутати хочуть внести зміни в законодавство, які дозволять вирішити проблему авто на "єврономерах" ефективніше і з меншим навантаженням на автовласників.

Депутат додав, що за продовження пільгового періоду боровся ще під час розгляду відповідних законопроектів у Комітеті з питань податкової та митної політики, але тоді його пропозицію не підтримали. Тепер необхідність збільшити терміни стала очевидною, і депутат сподівається на схвалення парламентом документа.

Варто зазначити, що з моменту дії пільгового періоду було розмитнено понад 65 тисяч автомобілів, а до бюджету надійшло понад 4,1 млрд гривень.

Нагадаємо, в Україні впали ціни на "євробляхи" у зв'язку з тим, що їх власники не хочуть або не можуть розмитнити свої автомобілі.

Раніше повідомлялося, що пільговий період для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації завершиться 22 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ