Навряд чи знайдеться хоч один українець, який не любив би дерунів. А якщо приготувати деруни з м'ясним фаршем, то ця страва подарує справжнє свято вашим смаковим рецепторам. Однак, є один інгредієнт, який може зробити його ще смачнішим.
Рецептом такої смакової феєрії, якою можна порадувати своїх домашніх у вихідний день наприкінці зими, поділилося видання Napensii.
Для приготування цієї страви знадобляться такі інгредієнти:
- картопля – 3 великі картоплини;
- фарш зі свинини та яловичини – 200 г:
- яйця – 1 ш.;,
- сухий часник, паприка, перець, сіль – за смаком;
- зелена цибуля та петрушка – за смаком.
Рецепт приготування
- Картоплю натираємо на тертці або ріжемо на шматочки і ретельно розбиваємо в блендері. Віджимаємо зайву рідину.
- Додаємо в натерту картоплю спеції, сіль та яйце.
- Туди ж відправляємо фарш і ретельно перемішуємо.
- Додаємо в деруни дрібно нарубану зелень – зелену цибулю та петрушку. Саме цей інгредієнт надасть страві неповторного аромату і свіжості. Зазвичай у дерунах використовують подрібнену ріпчасту цибулю. Однак, замінивши її зеленим аналогом і додавши петрушку, ви досягнете абсолютно оригінального смаку. А зелені вкраплення у дерунах нагадають, що весна вже зовсім близько.
- Ретельно перемішавши, викладаємо деруни столовою ложкою на сковороду і підсмажуємо з двох сторін до золотистості. Кожна сторона смажиться на середньому вогні трохи більше двох хвилин.
Нагадаємо, можна також спробувати приготувати деруни з грибами у вершковому соусі. Така страва не залишить байдужими навіть найвибагливіших гурманів.