Деруни - одна з найпопулярніших і найсмачніших страв з картоплі. Урізноманітнити традиційні деруни допомагають начинки з грибів, м'яса, сиру тощо. Також дуже важливо приготувати смачний соус для дерунів. Ідеальний варіант - це приготувати деруни з грибами та вершковим соусом. Таку страву можна подавати як на обід, так і на вечерю, і навіть на святковий стіл.
Деруни з грибами та вершковим соусом
Інгредієнти:
- картопля – 1 кг;
- гриби – 500 г;
- вершки або сметана – 200 мл;
- яйця – 2 штуки;
- вершкове масло - 1 ст. л.
- борошно - 3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком;
- олія для смаження.
Картоплю та цибулю натираємо на дрібній тертці. Зливаємо зайву рідину, віджимаючи овочі руками.
Популярні зараз
Українці без “Дії“ можуть отримати “тисячу Зеленського“ через банки
Українці назвали умови для переговорів із Кремлем
В Україні банки домовилися запровадити ліміти на перекази з картки на картку
Українських школярів запропонували залишати вчитися на другий рік
У миску до овочів вбиваємо 2 яйця, солимо, перчимо, додаємо борошно. Замішуємо тісто.
На добре розігріту сковороду ложкою викладаємо картопляне тісто та розподіляємо його, формуючи дерун. Обсмажуємо з боків на середньому вогні до золотистої скоринки.
Гриби нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Щоб приготувати вершковий соус для дерунів, розтоплюємо вершкове масло на сковороді. Додаємо 1 ст. л. борошна і добре перемішуємо. Потім вливаємо 200 мл рідких вершків. Солимо, перчимо і перемішуємо до однорідності. Доводимо суміш до кипіння та вимикає вогонь.
На дно глиняного горщика викладаємо один-два драники, зверху кладемо столову ложку смажених грибів та приправляємо соусом. Чергуємо так шари, поки горщик повністю не наповниться. Запікаємо горщики з драниками в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Смачного!
Раніше повідомлялося, який секретний інгредієнт потрібно додати до дерунів по-китайськи.