Today.ua

На українців накладуть “санкції“ за несплату комунальних послуг, - Мінсоцполітики

У Мінсоцполітики готують нововведення для одержувачів субсидій та інших видів соціальної допомоги від держави. Йдеться про дітей війни, чорнобильців, інвалідів та інших категорій громадян, які офіційно мають право на пільгу. Згідно з новими правилами, якщо одержувач соцдопомоги на місяць прострочить платіж по оплаті житлово-комунальних послуг, то його позбавлять виплат на наступний період. Про це повідомив керівник Директорату сім'ї та соціальної підтримки Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

"Є пряма норма постанови Кабміну, яка зобов'язує громадянина своєчасно оплачувати ЖКП. В іншому випадку, за прострочення більше одного місяця, його позбавлять субсидії на наступний період, доки борги не погасять. Ця норма буде збережена", - зазначає чиновник.

Крім того, за словами Музиченка, у деяких випадках одержувачів можуть зобов'язати повернути кошти державі. Наприклад, якщо розкриється, що людина незаконно отримувала пільгу або субсидію.

Він додав, що з травня 2019 року слідом за субсидіантами гроші готівкою зможуть отримати й інші пільгові категорії, починаючи від дітей війни і чорнобильців і закінчуючи учасниками бойових дій, інвалідами війни, тощо. Розмір знижки на оплату комуналки буде залежати від набору послуг, площі житла, обсягів споживання, а також від складу сім'ї пільговика та його доходів.

Раніше повідомлялося, що з 1 березня 2019 року в Україні стартувала монетизація субсидій. З 12 березня всі категорії громадян можуть отримати виплати готівкою через "Ощадбанк".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ