Today.ua

На інавгурацію Зеленського вже запросили декількох світових лідерів

На інавгурацію новообраного президента України Володимира Зеленського вже було запрошено декількох світових лідерів. Про це заявив радник обраного президента України, колишній очільник Міністерства фінансів Олександр Данилюк в Брюсселі під час спілкування з журналістами.

"Уже запрошення (на інавгурацію - ред.) були неформально зроблені. Дуже багато лідерів вітали президента Володимира Зеленського з успіхом на виборах, і були певні запрошення вже зроблені. Тут вже організаційне питання, тому що ми на даний момент не знаємо дату навіть інавгурації", - сказав Данилюк.

За його словами, рішення про дату інавгурації ухвалюється Верховною Радою.

"Коли буде зрозуміла дата, і ми будемо визначатися з форматом інавгурації, хто приїде, і які будуть наші перші візити. Тут може бути або ми вибираємо, або насправді вже є певний графік подій за кордоном, в яких президент повинен брати участь. Зокрема, це "нормандський формат". Є глобальні зустрічі, в яких ми будемо брати участь", - зазначив Данилюк.

Нагадаємо, раніше український олігарх Ігор Коломойський зізнався, що разом з Аваковим “вболівав” за Зеленського і Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ