Today.ua

МВФ вимагає від України підвищити тарифи на опалення

До кінця цього року Україна має отримати перший транш від Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Офіційний представник Фонду Джеррі Райс повідомив, що Рада директорів Міжнародного валютного фонду готова розглянути оновлену програму співпраці з Україною, але зробить це тільки після затвердження Верховною Радою Держбюджету на 2019 рік і підвищення цін на опалення, згідно з раніше досягнутою угодою з МВФ.

Представник Фонду нагадав, що днями до Києва приїжджала група експертів Фонду для проведення консультацій з українським урядом у контексті нової програми Stand-by.

"З моменту оприлюднення заяви про досягнення угоди, змін не відбулося", - додав Джеррі Райс.

Він нагадав, що термін дії, затвердженої в березні 2015 року програми співпраці, закінчується в березні 2019 року. Зараз МВФ готовий узгодити нову програму на наступні 14 місяців, але для цього Верховна рада має затвердити Держбюджет на 2019 рік, а уряд України підвищити тарифи на опалення.

Нагадаємо, Україна має повернути МВФ 11,3 млрд доларів до 2033 року.

Раніше повідомлялося, що умовою МВФ для продовження співпраці з Україною було підняття ціни на газ для населення на 40%. Україна частково виконала зобов'язання перед Міжнародною організацією, підвищивши з 1 листопада ціни на газ на 23,5%. Що стосується цін на опалення, то для жителів столиці централізоване опалення в жовтні подорожчало на 3,68%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ