Деякі продукти харчування є доволі звичними для нашого раціону, і ми навіть не замислюємось над тим, чи є вони безпечними для організму. Один з таких продуктів - ковбаси і сосиски. Медики радять виключити їх з раціону або вживати вкрай рідко і в мінімальних кількостях, адже вони можуть спровокувати розвиток раку.
Так, шведські дослідники з Каролінського інституту заявили, що регулярне споживання переробленого м'яса у вигляді сосисок і ковбас значно підвищує ризик виникнення раку шлунка.
Вчені провели дослідження, в ході якого з'ясували, що додаткові 30 грамів з'їденого кожен день бекону, сосисок і т.д. збільшують ризик розвиток онкологічних захворювань на 15-38%.
Це пояснюється тим, що отруйні речовини потрапляють в м'ясо не тільки під час процесу приготування, але і з навколишнього середовища, а також через корм, який вживає тварина, поки росте.
Таким чином, негативний вплив ковбас і сосисок на організм пояснюється не м'ясом, а нітратами і токсичними речовинами, без яких зараз придбати м'ясну продукцію майже неможливо.
Нагадаємо, раніше медики назвали найкорисніший продукт, що захистить від коронавірусу.