Today.ua

Мовчазні і невибагливі: ТОП-3 унікальні породи кішок

Вибираючи для себе породу котів, ми звертаємо увагу не тільки на зовнішній вигляд тварини, але нам також важливо знати щось про її темперамент. Серед котів є дуже багато спокійних порід, але це не означає, що вони поступливі і невибагливі у догляді. Однак, є справді унікальні породи, представники яких стануть для вас ненав'язливими друзями, при цьому не будуть ревнувати вас до інших членів сім'ї та не стануть вередувати, привертаючи до себе увагу.

Сінгапура

Ця порода вважається однією з найбільш невибагливих у світі. Сінгапура делікатна і вихована. Вона не потребує цілодобової уваги і легко переносить самотність. Характер цієї кішки такий милий, як і її зовнішність, що насправді дуже унікальне поєднання. Представники цієї породи неймовірно комунікабельні. Вони легко знаходять спільну мову з незнайомцями, дітьми, і не вступають в конфлікти з іншими тваринами. Кішки сінгапури надзвичайно слухняні і вони зроблять все, щоб не дратувати своїх господарів. Беріть частіше на руки цих милих створінь, спілкуйтеся з ними, не створюйте тварині зайвих стресів і сінгапура обов'язково відповість вам взаємністю.

Регдолл

Для представників цієї породи мовчання - золото. Вони не балакучі і точно знають, коли потрібно тримати язик за зубами. Рэгдолли терплячі і в міру товариські. Перебувати на самоті вони довго не люблять. Своїм господарям ці коти довіряють цілком і повністю і в їх обіймах просто тонуть від ніжності. При цьому, ці коти люблять похвалу і увагу. Активні ігри для них - це відмінне проведення часу. Перебуваючи в квартирі, кішка може бігати по шафах, тумбочках, столах, однак робить це вкрай акуратно, не створюючи зайвого шуму.

Персидська кішка

Кішки цієї породи досить мовчазні. Вони інтроверти з глибоким почуттям власної гідності. За темпераментом перси настільки самодостатні, що вступати в непотрібні розмови для них вище власної гідності. Ці тварини спокійні і вимагають до себе багато уваги. Вони вміють любити, як ніхто інший, так що не полюбити їх у відповідь просто неможливо. Самці, як правило, обирають собі у господарі жінку, а самки-кішечки - чоловіка. Вплинути на вибір тварини ви не зможете. Тільки перс обирає, за ким йому ходити по квартирі по п'ятах, з ким спати вночі і кому муркотіти на вушко.

Раніше повідомлялося про найбільші породи кішок, які досягають розмірів справжніх гігантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ