Today.ua

Московський суд продовжив арешт полонених українських моряків

Московський міський суд визнав законним рішення Лефортовського районного суду про продовження арешту до кінця квітня 2019 року захоплених росіянами полоненим українським морякам, а саме: Сергію Чуліби, Юрію Без'язичному, Юрію Будзилі та Богдану Небилиці.

13 лютого триває засідання щодо українських військовополонених Михайла Власюка, В'ячеслава Зінченка, Дениса Гриценка та Андрія Драча. Підтримати українських моряків, крім дипломатів України, країн ЄС та США, прибули і російські активісти.

Раніше в січні Лефортовський райсуд Москви продовжив терміни арештів захопленим українським військовим до кінця квітня. 7 лютого Мосміськсуд визнав законними рішення про продовження термінів арешту чотирьом українським військовополоненим морякам - Володимиру Терещенку, Сергію Попову, Богдану Головашу і Андрію Шевченку. А 12 лютого - ще чотирьом українцям: Євгену Семідоцькому, Андрію Оприску, Роману Мокряку та Сергію Цибізову.

Тим часом віце-президент Європейського інституту омбудсмена, колишній уповноважений з прав людини Верховної Ради Ніна Карпачова, яка напередодні відвідала українських моряків разом із російським омбудсменом Тетяною Москальковою, повідомила, що трьом українським морякам, які раніше були переведені з "Матроської тиші" в СІЗО "Лефортово", потрібне додаткове медобстеження.

За словами Карпачової, підтвердилася необхідність проведення додаткових медичних дообстеження на високотехнологічному медичному обладнанні та комплексному лікуванні всіх трьох моряків, яке неможливо забезпечити в умовах СІЗО. Карпачова зазначила, що керівництво СІЗО погодилося вивезти моряків за межі "Лефортово", щоб в профільних медичних установах провести наступні лікування та реабілітацію.

Нагадаємо, український військовополонений моряк Денис Гриценко повідомив адвокату Миколі Полозову про те, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова під час одного з відвідувань намагалася його провокувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ