Today.ua

Могеріні закликала Росію негайно звільнити українські кораблі та екіпаж

Високий представник Європейського союзу із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні закликала Росію звільнити затриманих українських моряків. Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

Зокрема, у Мілані (Італія) під час виступу на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, Могеріні також закликала Росію повернути Україні пошкоджені кораблі.

"Ми закликаємо всі сторони продемонструвати стриманість, щоб досягти негайної деескалації. І ми закликаємо Росію звільнити затримані кораблі, їхні екіпажі й обладнання без умов і негайно", - заявила Могеріні.

Вона також наголосила, що дії РФ у Керченській протоці є порушенням усіх принципів ОБСЄ.

Крім того, Могеріні заявила про підтримку Євросоюзом "дипломатичних методів вирішення конфлікту на сході України".

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що захоплені українські кораблі є "речовими доказами", і на даний час тривають слідчі дії.

Як відомо, 25 листопада під час планового переходу з порту Одеси в порт Маріуполя прикордонний корабель Російської Федерації протаранив буксир Військово-морських сил (ВМС) України. Київський районний суд Сімферополя заарештував на 2 місяці весь екіпаж, який затримали в Керченській протоці за нібито "незаконний перетин кордону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ