Гречані млинці - чудова страва для ситного сніданку або обіду. Якщо у вас залишилася вчорашня гречана каша, то можете сміливо використовувати її вранці для приготування млинців. Можна зробити як солодке, і солоне тісто. Якщо ви любите солодкі млинці, можете додати в тісто банан.
Млинці з гречкою
Інгредієнти:
- варена гречка – 8 столових ложок;
- яйця – 2 штуки;
- банан – 1 штука;
- вершкове масло - 1 чайна ложка;
- цільнозернове борошно - 1 столова ложка.
Відварену гречку, очищений стиглий банан, яйця та вершкове масло збийте міксером.
Додайте борошно і добре перемішайте тісто. Воно має вийти як на оладки.
Смажимо млинці на розігрітій сковороді під кришкою з обох боків.
Подаємо млинці з медом та горіхами. Мед можна додати і до складу тіста, тому що цукру в рецепті немає.
Подавайте гречані млинці до столу гарячими.
Також з гречаного тіста можна робити оладки або млинці з начинкою з м'яса, сьомги, грибами, тощо.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати ніжні заварні млинці на кефірі, які тануть у роті.