Today.ua

Митрополит Ростислав не визнає ПЦУ, - РПЦ

У прес-службі Російської православної церкви (РПЦ) повідомили, що митрополит Чеських земель і Словаччини Ростислав не визнає Православну церкву України (ПЦУ).

"Насправді Православна церква України існує століттями - від часів рівноапостольного Володимира і княгині Ольги, з дня хрещення в Дніпрі, і у неї є предстоятель - це Блаженніший митрополит Київський і всієї України Онуфрій", - заявив митрополит Ростислав.

При цьому він назвав самозванцем главу Православної церкви України Епіфанія і закликав молитися, щоб допомогти "подолати цю спокусу" церковного життя.

Повідомляється, що митрополит Ростислав має намір підтримати "канонічний статус Онуфрія всієї очолюваної ним церкви".

Раніше предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній назвав Російську православну церкву (РПЦ) останнім форпостом президента РФ Володимира Путіна в Україні.

Глава ПЦУ зазначив, що спочатку українці чекали, що Константинополь надасть автокефалію, а тепер чекають визнання іншими православними церквами.

"Тобто РПЦ має великий вплив. І ми віримо в те, що, коли всі православні українці в єдиній помісній православній церкві, завершиться війна на Донбасі і Крим буде повернутий Україні. Тому що Путін втратить тут, в Україні, ту підтримку, яку він мав досі..."  -  сказав Єпіфаній.

Нагадаємо, 5 лютого 2019 року Синод Православної церкви України на чолі з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм зібрався на своє перше засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ