Під час вірусної епідемії важливо вживати продукти, насичені антиоксидантами. Вони виконують відразу кілька функцій: допомагають зміцнити імунітет, очищають організм від токсинів і борються з захворюваннями кровоносної системи і судин. Одним з таких продуктів є чорнослив.
Цей сухофрукт можна їсти в чистому вигляді, попередньо запарюючи окропом, або поєднувати з фруктами, горіхами і медом, готуючи різноманітні корисні десерти. Чорнослив приємно смакує з яблуками, сметаною і навіть рисом.
Пропонуємо вам рецепт простого десерту з чорносливом і горіхами, яким можна балувати себе на карантині.
Чорнослив з горіхами
Інгредієнти:
- чорнослив – 2 чашки
- подрібнений волоський горіх – 1,5 склянки
- сметана – 3 ст. л.
- цукор – за смаком
Чорнослив потрібно промити в холодній воді і залити окропом для розм'якшення. Потім вирізаємо з нього кісточки і начиняємо серединку подрібненими волоськими горіхами.
Викладаємо чорнослив в глибоку ємність гіркою. Збиваємо цукор і сметану, і заливаємо цією масою весь чорнослив. Ставимо страву в холодильник на 7 хвилин і можемо подавати до столу.
Чорнослив, за словами медиків, дуже корисно їсти особливо жінкам. Цей продукт допомагає знизити ризик розвитку остеопорозу, яким найчастіше страждають жінки старше 40 років, а також уповільнює старіння організму.
Раніше повідомлялося, які продукти обов'язково потрібно їсти під час карантину для боротьби зі стресом.