Today.ua

Медик спростувала твердження про те, що коронавірус є найбільш небезпечним для пенсіонерів

Коронавірус все активніше розповсюджується по світу, і Україна, на жаль, теж не стала винятком. На тлі цього в нашій країні уряд посилив карантинні заходи та зобов'язав людей похилого віку дотримуватись самоізоляції.

Вважається, що саме пенсіонери являють собою найбільшу групу ризику, однак епідеміолог та заслужений лікар України Людмила Мухарська пояснила, що насправді справа зовсім не у віці. Експерт пояснила, в чому причина цієї ситуації.

Вона наголосила, що в ситуації з розповсюдженням коронавірусу звертати увагу потрібно не на вік, а на той факт, чи є у зараженого вірусом якісь хронічні захворювання.

"У групі ризику все так само залишаються літні люди, тому що в такому віці у них майже у всіх є якесь хронічне захворювання, будь то серцево-судинне, або діабет. Ці захворювання можуть при коронавірусі викликати ускладнення, аж до летального результату", - сказала медик.

Однак хронічні захворювання, як наголосила експерт, можуть бути у людей будь-якого віку, а значить прив'язувати коронавірус до такого критерію не завжди правильно.

Нагадаємо, раніше було названо ще один незвичний симптом коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ