Що може бути краще ароматної та смачної випічки на сніданок? Медовик – один із найулюбленіших тортів багатьох українців. Його зазвичай готують у духовці, але можна використовувати і звичайну сковороду.
Більшість десертів готується досить складно та довго. Для деяких потрібні спеціальні навички – і процес перестає бути творчим та невимушеним. Але можна спростити собі життя та вибирати ті рецепти, які не вимагають багато часу. Є простий спосіб зробити медовик – просто у сковороді.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 350 г борошна;
- 2 яйця;
- 130 г вершкового масла;
- 100 г меду;
- 1 ч. л. соди;
- дрібка солі;
- 500 мл сметани 20-25%;
- 5 ст. л. цукрової пудри.
Насамперед візьміть вершкове масло і відправте його в миску. Додайте яйця, сіль та мед. Поставте ємність на водяну баню і нагрівайте, доки масло не розтане. Перемішайте суміш і додайте соду.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Коли яєчна маса почне пінитися, всипте 200 г борошна, попередньо просіяного через сито. Перемішайте і зніміть з вогню і дайте остигати протягом п'яти хвилин. Додайте борошно, що залишилося, і замісіть тісто. Воно не повинно бути надто тугим або рідким, а м'яким, однорідної консистенції.
Присипте робочу поверхню борошном, викладіть на неї тісто і розділіть на рівні частини. Повинно вийти приблизно 6-8 коржів. Розкочуйте кожну частину в кулю діаметром своєї сковороди і обсмажуйте до золотистого кольору.
Обрізайте коржі до потрібної форми, поки вони гарячі. Обрізки подрібнюйте у крихту - і обсмажуйте до рум'яності.
Крем готується просто: сметану слід з'єднати з цукровою пудрою і перемішати ложкою.
Кожен корж потрібно промазати кремом, а верх та боки посипати крихтою з обрізків. Поставте медовик у холодильник приблизно на чотири години, щоб він добре просочився. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати шарлотку в сковороді за найшвидшим рецептом.