Медовик на сковороді: найшвидший рецепт смачного торта на сніданок

Автор: Леся Ловіцька

Що може бути краще ароматної та смачної випічки на сніданок? Медовик – один із найулюбленіших тортів багатьох українців. Його зазвичай готують у духовці, але можна використовувати і звичайну сковороду.

Медовик на сковороді: найшвидший рецепт смачного торта на сніданок - today.ua

Більшість десертів готується досить складно та довго. Для деяких потрібні спеціальні навички – і процес перестає бути творчим та невимушеним. Але можна спростити собі життя та вибирати ті рецепти, які не вимагають багато часу. Є простий спосіб зробити медовик – просто у сковороді.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 350 г борошна;
  • 2 яйця;
  • 130 г вершкового масла;
  • 100 г меду;
  • 1 ч. л. соди;
  • дрібка солі;
  • 500 мл сметани 20-25%;
  • 5 ст. л. цукрової пудри.

Насамперед візьміть вершкове масло і відправте його в миску. Додайте яйця, сіль та мед. Поставте ємність на водяну баню і нагрівайте, доки масло не розтане. Перемішайте суміш і додайте соду.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Коли яєчна маса почне пінитися, всипте 200 г борошна, попередньо просіяного через сито. Перемішайте і зніміть з вогню і дайте остигати протягом п'яти хвилин. Додайте борошно, що залишилося, і замісіть тісто. Воно не повинно бути надто тугим або рідким, а м'яким, однорідної консистенції.

Присипте робочу поверхню борошном, викладіть на неї тісто і розділіть на рівні частини. Повинно вийти приблизно 6-8 коржів. Розкочуйте кожну частину в кулю діаметром своєї сковороди і обсмажуйте до золотистого кольору.

Обрізайте коржі до потрібної форми, поки вони гарячі. Обрізки подрібнюйте у крихту - і обсмажуйте до рум'яності.

Медовик на сковороді: найшвидший рецепт смачного торта на сніданок Крем готується просто: сметану слід з'єднати з цукровою пудрою і перемішати ложкою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Кожен корж потрібно промазати кремом, а верх та боки посипати крихтою з обрізків. Поставте медовик у холодильник приблизно на чотири години, щоб він добре просочився. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати шарлотку в сковороді за найшвидшим рецептом.

Головне