Today.ua

Ляшко назвав області України, де коронавірус більше не небезпечний

Коронавірус найактивніше поширюється по західних областях України. За весь період епідемії лідерами по захворюваності залишаються Рівненська, Львівська, Закарпатська та Чернівецька області. Кількість активних хворих у цих регіонах перевищує допустимі епідеміологічні значення.

При цьому, згідно зі статистикою МОЗ, в шести областях країни на сьогоднішній день існує мінімальний ризик зараження коронавірусом. Це Луганська, Херсонська, Полтавська, Дніпропетровська, Сумська і Запорізька області. Показник кількості активних хворих на 100 тис. населення в цих областях від 1 до 5 осіб, що є цілком безпечно.

З 13 липня карантин частково послабили в Чернівцях. Через зниження кількості захворілих СOVID-19 мер міста дозволив відновити пільгові перевезення на тролейбусних і автобусних маршрутах. Місцева влада також звернулася до Міністерства інфраструктури з питання відновлення залізничного сполучення з Чернівцями, яке з березня призупинено.

У той же час карантин в Одесі посилили. Зокрема, через наплив відпочиваючих у нічних клубах і ресторанах міста заборонили працювати після 23:00. Також буде посилено контроль за дотриманням карантинних заходів в торгово-розважальних центрах і на узбережжі міста.

За словами Ляшка, вже чотири дні поспіль добова кількість активних хворих в Україні менше числа завершених випадків (одужалі плюс померлі). Серед перехворілих - 45% складають молоді люди у віці від 20 до 49 років.

Раніше Євген Комаровський розповів, чому коронавірусом в умовах пандемії заражаються не всі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ