Today.ua

Лукашенко пророкує перемогу на виборах в Україні Порошенку

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що президентські вибори в Україні виграє чинний глава держави Петро Порошенко. Олександр Лукашенко також порівняв передвиборчу ситуацію в Україні з подіями в Білорусі, коли Лукашенко сам обирався на вищий державний пост.

"Ситуація із Зеленським схожа на ситуацію в Білорусі в середині 90-х. Але президентом буде Порошенко", - спрогнозував президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі Лукашенко не виключив, що Петро Порошенко може зустрітися в другому турі з Володимиром Зеленським або "ще з кимось", і припустив, що свої голоси чинному президенту України віддадуть ті, хто в першому турі голосував не за Володимира Зеленського.

У Лукашенка також натякнули на перенесення виборів у Білорусі на осінь 2019 року.

"Швидше за все, вибори будуть не влітку, а восени, тобто оголошені вони будуть в квітні, навесні. Якби у мене запитали, я б окреслила неділю - 1 грудня. Якраз усі повернуться на свої робочі місця в кінці серпня, можна буде зайнятися і політикою", - заявила голова ЦВК Білорусі Лідія Єрмошина.

Глава ЦВК Єрмошина поки не знає, які вибори відбудуться першими - президентські чи парламентські. Оголосити це повинен в квітні президент Білорусі Олександр Лукашенко в своєму конституційному посланні до парламенту.
Через те, що і президентські, і парламентські вибори припали на 2020 рік, одну з кампаній було вирішено провести роком раніше - тобто у 2019-му.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ні за яких обставин не піде на об'єднання ні з Росією, ні з Польщею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ