Today.ua

Київ накрило сильним смогом: показники забруднення повітря зашкалюють

У понеділок, 21 вересня, повітря в столиці за рівнем забруднення перевищило всі показники. При нормі "індексу якості повітря" від 0 до 50 пунктів на Харківському масиві Києва сьогодні вранці зафіксовано 156-164 пунктів, на Позняках - 167-200, на Осокорках - 169-341 пунктів. Причиною такого стрибка стала пожежа на сміттєвому звалищі в Дарницькому районі столиці.

Площа загоряння на вулиці Ревуцького, 41 склала 5000 кв. метрів. За словами місцевих жителів, вони прокинулися вночі від сильного запаху гару. Пожежа почалася на звалищі, але незабаром перекинулася на торфовища. З вікон багатоповерхівок не було видно навіть сусідні будинки. На даний момент відкритого вогню немає, але показники забруднення повітря на Лівому березі столиці залишаються незадовільними. Перше повідомлення про пожежу в Дарницькому районі столиці надійшло ще 20 вересня в 12:45. О 17:00 повідомлялося, що пожежу вдалося локалізувати, однак, вночі полум'я спалахнуло знову.

Київська влада закриває очі на екологічну ситуацію в Дарницькому районі і від виборів до виборів годує киян обіцянками модернізувати сміттєспалювальний завод "Енергія", який розташований в Дарницькому районі столиці (вул. Колекторна 46). Поблизу заводу впритул будуються нові житлові масиви, дозвіл на будівництво яких, безумовно, дає Міськрада. Люди дихають шкідливими викидами в атмосферу, і до цього нікому немає справи. Недалеко від Харківського масиву знаходиться також Бортницька станція аерації, викиди з якої доходять до Лівого берега Києва. Для екологічної ситуації в столиці наявність цих підприємств катастрофа. Замість того, щоб переробляти сміття, його просто спалюють, і в небо над столицею вилітає вся таблиця Менделєєва.

Раніше повідомлялося, що 15 вересня недалеко від населеного пункту Чабани Києво-Святошинського району трапився прорив газопроводу високого тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ