Today.ua

Користувачі обурені новою “фішкою“ Київстар

Український оператор мобільного зв'язку "Київстар" штучно знижує швидкість інтернету на телефонах. Про це у соцмережі Фейсбук повідомив користувач Сергій Сахнік, який користується пакетом "ВСЕ РАЗОМ", де доступ до мережі має бути безлімітним та зі швидкістю до 100 Мбіт за секунду.

В межах "Політики справедливого користування мережевими ресурсами" та у зв'язку з максимальним трафіком мобільного інтернету за номером абонента оператор встановив користувачу до кінця дня швидкість до 0,8 Мбіт/с.

"Ну не тварюки", - обурюється киянин.

Зазначимо, згідно з інформацією від Київстар, 1% абонентів регулярно використовують аномально великі обсяги мобільного інтернету – понад 100 000 мегабайтів щомісяця.

Ці користувачі перенавантажують мережу та начебто значно сповільнюють швидкість інтернету для решти 99% абонентів.

Щоб надати рівноправний доступ до якісного мобільного інтернету та захистити більшість абонентів від дискримінації, компанія застосовує політику т.зв. "справедливого користування мережевими ресурсами" для абонентів, які використали протягом доби понад 3 000 мегабайтів.

Для них, зазначають у оператора, послуга передачі даних до кінця поточної доби може надаватися на швидкості до 0,8 Мбіт/c.

Нагадаємо, "Київстар" запустив мережу четвертого покоління (4G/LTE) в нових населених пунктах України, а згодом ще розширив мережу.

Також ми писали, що "Київстар" пояснив, чому зникають гроші з мобільного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ