Відбивні - це проста та смачна страва, яку можна приготувати з курячого філе та будь-якого іншого м'яса. На перший погляд, рецепт простий і всім відомий. Однак у деяких господарок відбивні з курки виходять сухими. Щоб готове м'ясо було соковитим та смачним, ми розкриємо головні секрети приготування курячих відбивних.
Для класичних курячих відбивних, крім філе, вам знадобиться: 1-2 яйця, борошно, сіль, спеції. А щоб м'ясо було м'яким, використайте секретний інгредієнт - лимонний сік.
Наріжте філе шматочками, відбийте. Не нарізайте м'ясо надто тонко, товщина відбивних має бути не менше 5 мм. Попередньо можна замаринувати куряче філе на півгодини у спеціях та лимонному соку. За бажанням для маринаду можна використовувати соєвий соус або соус теріякі.
Які ж відбивні без кляру? Збийте 2 яйця із сіллю, перцем і додайте 1-2 ложки лимонного соку. Все ретельно перемішайте.
Обвалюйте м'ясо спочатку в борошні, потім в яєчному клярі і обсмажуйте відбивні з двох боків до золотистої скоринки на середньому вогні.
Не шкодуйте олії. Відбивні не повинні підгоряти до поверхні сковороди. Для смаження відбивних вибирайте сковороду з товстим дном, а краще – антипригарну.
Щоб відбивні були ще соковитішими, можна злегка обсмажити їх з кожної сторони, а потім скласти на деко і поставити в духовку.
Подавайте готову страву із будь-яким гарніром, або просто з салатом.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як приготувати голубці із грибами у Великий Піст.