У сучасних реаліях українці, що залишилися вдома, зіткнулися з випробуваннями, про які навіть не думали у 21 столітті. Але завжди є вихід. Наприклад, у найскладніші часи можна вижити, якщо запастися тушонкою. Але краще не брати її у магазині, не знаючи, що насправді у її складі, а приготувати вдома. Ми знайшли найпростіший, найсмачніший і найситніший рецепт страви з куркою та перловкою.
Навіть поза холодильником, у прохолодному місці (наприклад, на балконі чи льоху) тушонка у банці зберігається до року. Її можна розігріти на плиті, на багатті або їсти в холодному вигляді - на смак це ніяк не впливає.
Куряча тушонка з перловкою - рецепт
Складові:
- 2 кг курячого м'яса (лапки та філе)
- 800 г перловки
- 2 цибулини
- Лавровий лист
- Дрібка чорного меленого перцю
- Сіль на смак
- Жир або топлене масло
Спосіб приготування:
- Перловку замочуємо на ніч або хоча б на 4 години.
- Вранці промиваємо до тих пір, поки вода не стане кришталево чистою. Пересипаємо в каструлю, додаємо води, трохи солі та ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння та варимо на середньому вогні 40 хвилин.
- В іншу каструлю відправляємо курячі лапки та філе, додаємо трохи солі та варимо до готовності.
- Готовий бульйон проціджуємо, а м'ясо розрізаємо на шматочки.
- Очищену цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо в казан, додаємо масло і трохи пасеруємо. Додаємо бульйон, м'ясо, лавровий лист, перловку та спеції на смак. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
- Стерилізуємо банки. Розливаємо по них готову тушонку і ставимо стерилізуватися на водяній бані ще 15 хвилин. У кожну банку кладемо по ложці жиру або топленої олії і закочуємо кришками.
Готово!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати ніжні та соковиті голубці. Кухарі розкрили секрети приготування ідеальної страви на обід.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal