В Україні розпочався сезон кукурудзи – вона недорога, тому якраз можна зробити заготівлі на зиму. Є простий рецепт, за яким не потрібно використовувати стерилізацію.
Консервована кукурудза взимку коштує дорого, а зараз є можливість заощадити. Якщо на городі є своя – витратите мінімум коштів. За вказаним рецептом можна закрити як кукурудзу в зернах, так і цілі качани. Головне використовувати свіжу кукурудзу, тому що при зберіганні в ній накопичується крохмаль, і якість продукту різко знижується.
Інгредієнти
- 15 качанів кукурудзи;
- 1 л води;
- 1 ст. л солі;
- 2 ст. л цукру;
- 2 ст. л оцту.
Приготування
Потрібно викласти качани у глибоку каструлю, залити гарячою водою та довести до кипіння. Варіть качани протягом трьох хвилин, а потім дістаньте, покладіть на друшляк і облийте холодною водою. Можна складати качани в банки, а можна зрізати зерна гострим ножем.
Банки попередньо потрібно добре вимити із содою. Стерилізувати їх не потрібно. Заготовки потрібно залити окропом, накрити кришками та залишити на 10-15 хвилин. Потім слід злити воду, довести до кипіння і знову вилити в банку.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
За десять хвилин буде третя заливка – маринадом. Для його приготування розчиніть інгредієнти у літрі води, дотримуючись пропорцій. Залийте банки і закатайте кришками, потім переверніть і накрийте теплим пледом до остигання.
Раніше повідомлялося, як смачно зварити кукурудзу – таку, як продають на морі.