Today.ua

Кучма пропонує зняти блокаду з окупованих територій: ОРДЛО підтримує

На своєму наступному засіданні Тристороння контактна група з питань урегулювання ситуації на Донбасі обговорить пропозицію очільника української делегації Леоніда Кучми, який наголосив на необхідності зняти економічну блокаду з окупованих території Донбасу.

За словами Кучми, проблему економічної блокади Донецької та Луганської областей треба вирішувати.

У свою чергу, спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Зайдік заявив, що зняття блокади могло б стати "великим проривом", а учасники з ОРЛО та ОРДО вже "підтримали пропозицію Кучми".

Зайдік також наголосив, що впровадження блокади проти окупованих територій навесні 2017 року спричинило "розрив сторін".

Як раніше повідомляв Today.ua, Леонід Кучма заявив, що засідання робочих груп з мирного врегулювання ситуації на Донбасі вперше пройшли конструктивно, адже сторони домовилися з понеділка, 10 червня, оголосити “режим тиші” у Станиці Луганській.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський повернув на переговори в Мінську Леоніда Кучму.

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко зазначила, що новий президент залишив переговорну команду без змін, і це підтверджує, що колишній президент Петро Порошенко свого часу визначив сильну професійну групу, яка боролася за Україну.

У той же час, в Кремлі заявили, що успіх переговорного процесу щодо Донбасу залежить, насамперед, від самого Володимира Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ