Today.ua

Кучма анонсував прибуття урядової комісії для вирішення питань Станиці Луганської

У п'ятницю, 28 червня, другий президент України, керівник української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма відвідав з робочою поїздкою Луганську область, щоб побачити стан справ безпосередньо на лінії зіткнення в районі Станиці Луганської, де має бути завершено розведення сил та засобів. Про це у Facebook повідомила прес-секретар політика Дарка Оліфер.

Леонід Кучма наголосив, що прибув на Луганщину особисто переконатися, як виконуються рішення Меморандуму від 19 вересня 2014 року по розведенню сил.

"Я тільки уповноважений президента в Тристоронній контактній групі в Мінську. Так що я не приїхав сюди вирішувати питання за Кабінет міністрів чи, не дай Бог, за президента", - зазначив представник України.

Кучма також поінформував, що відповідно до рішення президента України Володимира Зеленського, на початку наступного тижня до Станиці Луганської приїде спеціальна урядова комісія, яка має визначити перелік соціально-економічних проблем цієї прифронтової території та окреслити шляхи їх вирішення.

"Україна йтиме до миру, не втрачаючи жодного зі своїх національних інтересів. Збереження життів кожного українського воїна і кожного мирного мешканця прифронтових територій - один з найбільших і найприорітетніших національних інтересів. Так само, як і наша територіальна цілісність", - зазначив Леонід Кучма.

Нагадаємо, що Леонід Кучма спостерігав, як прибирали військову укріпну споруду біля Станиці Луганської.

Як раніше повідомляв Today.ua, під час зустрічі з бізнес-спільнотою в Києві, президент Володимир Зеленський повідомив, що домовився з бізнесменами Віктором Пінчуком, Рінатом Ахметовим та Ігорем Коломойським про їх участь у фінансуванні деяких соціально-економічних та гуманітарних проектів на Донбасі.

Через брак коштів Коломойський погодився пофарбувати ларьок або два.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ