Today.ua

Коштує копійки і є в кожному домі: названо найефективніший засіб від лупи

Господарське мило, мабуть, знайдеться у кожному домі. Його використовують для прання, для виведення складних плям з килимів і навіть у косметичних цілях. Зокрема, господарське мило рекомендують застосовувати власникам жирної та проблемної шкіри, тому що воно гарно підсушує та зменшує запалення.

Однак мало хто знає, що також господарське мило допоможе побороти проблему лупи.

Як відомо, у складі цього мила - жири рослинного і тваринного походження, а також луг. Перші два компоненти є дуже корисними для волосся: вони добре очищають, захищають від зовнішніх факторів, активізують обмінні процеси в шкірі голови. Що ж стосується лужного середовища, тут вже позитивного мало, адже при постійному використанні компонент може пересушити шкіру і волосся.

Саме тому, якщо ви хочете, щоб миття волосся з господарським милом приносило користь, під час процедури потрібно дотримуватися певних правил.

Перш за все, щоб уникнути пошкодження структури волосся, голову не можна намилювати бруском - використовуйте мильний розчин. Для цього мило треба натерти на терці і розвести у невеликій кількості води. Отриманим розчином промийте волосся - масажуйте голову протягом 2-3 хвилин і змийте водою.

Після цього волосся треба обов'язково промити водою з оцтом або лимонним соком. Ця процедура дозволить нейтралізувати луг. У літрі води розведіть столову ложку оцту або додайте сік половинки лимона.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про рецепт натурального шампуню проти випадіння волосся в домашніх умовах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ