Today.ua

Корисно при гіпертонії: названо 5 трав, що нормалізують тиск

Підвищений тиск - проблема, з якою зіштовхується багато людей, особливо у похилому віці. Для нормалізації тиску експерти радять звернути увагу на свій раціон харчування. Зокрема, при гіпертонії корисно включати у свій раціон корисні трави.

Трава шавлія

Зазвичай її використовують для додавання свіжості в томатні соуси, омлети, маринади, рибні страви, пасту і т.д. Однак в цій траві є антиоксиданти, які допоможуть знизити артеріальний тиск. При регулярному вживанні покращується циркуляції крові, а також посилюються імунні реакції на запалення.

Гібіскус

Ця рослина часто використовується для приготування трав'яного чаю. Такий чай знижує артеріальний тиск завдяки наявності в ньому антиоксидантів, які лікують запалені кровоносні судини.

Глід

Глід часто застосовують для лікування різних захворювань. Він є ефективним при гіпертонії, допомагає нормалізувати рівень холестерину. також глід покращує кровообіг і позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи.

Часник

Трава часнику має протизапальні, антибактеріальні і антиоксидантні властивості.Одне зі з'єднань часнику, відоме як аліцин, знижує високий тиск.

Кориця

В кориці міститься ціннамальдегід, що володіє антиоксидантними властивостями. При вживанні кориці у вигляді трав'яного чаю вона допомагає боротися з гіпертонією.

Нагадаємо, раніше ми розповіли про те, як кава впливає на тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ