Today.ua

Коронавірусом захворіли вже 5 українців: звідки “йде“ хвороба

Станом на сьогодні небезпечним коронавірусом було інфіковано вже 5 українців. Про це повідомив заступник голови Міністерства охорони здоров'я України Віктор Ляшко в ефірі ток-шоу "Право на владу" на одному з українських телеканалів.

Він також повідомив, що в Італії кількість інфікованих досягла вже 650 осіб, а у Франції кількість хворих на коронавірус збільшилася вдвічі.

Що ж стосується інфікованих українців, йдеться про громадян, які знаходяться за межами держави.

Заступник голови МОЗ запевнив, що на території України жодного випадку захворювання на коронавірус зафіксовано не було.

"На превеликий жаль, у п'ятьох громадян нашої країни був діагностований коронавірус. З них четверо перебувають на території Японії, а точніше на круїзному лайнері, а ще одна українка зараз в Неаполі, у неї також була діагностована ця інфекція", - сказав Віктор Ляшко.

Раніше стало відомо, що коронавірус може передаватись людині від домашніх тварин - котів, собак і т.д. Найчастіше розповсюджувачами коронавірусу серед тварин бувають кажани, але тепер вірус COVID-2019 подолав видовий бар’єр для людини від іншої проміжної тварини, і цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, які ще не ідентифіковані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ