Today.ua

Коронавірус в Україні: кількість хворих значно зросла

Коронавірус в Україні приростив свої чисельні показники. Так, лише за останню добу зафіксовано 444 нові, лабораторно підтверджені, випадки захворювання на COVID-19. Отже, на сьогодні чисельність українців, які захворіли на коронавірус, становить 5 106 випадків. Нагадаємо, що йдеться про лабораторно підтверджені випадки.

Та попри це, є один показник, який може свідчити, що тепми захворюваності йдуть на спад. Показник за минулу добу виявився нижчим, ніж за позаминулу: 444 проти 501. 275 пацієнтів, що мали цю недугу, вже остаточно одужали, 133, на жаль, померли.

Наразі в розрізі регіонів України статистика захворювання на коронавірус виглядає так:

У цьому списку немає даних із окупованих територій: АР Крим і так званих ЛДНР.

За добу до референс-лабораторіх ЦГЗ України надійшло 1 189 проб на COVID-19. Загалом від початку року надійшло 16 637 повідомлень.

У світі на  ранок 18 квітня зафіксовано 2 243 710 осіб, інфікованих COVID-19. Пандемія цієї недуги вже забрала життя 154,2 тисячі людей. На сьогодні одужали від коронавірусу понад 569,5 тісячі жителів нашої планети.

Найбільше інфікованих сьогодні у США  - 701,6 тисячі осіб. Далі за ними йдуть Іспания, Італія, Франція, Німеччина та Великобританія. У Сполучених Штатах за минулу добу померла 4 491  людина.

Нагадаємо, Володимир Зеленський розказав, коли в Україні послаблять карантинні заходи, а отже почнуть працювати деякі галузі промисловості і громадський транспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ